Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.08.2014.
18:56 >> 21:55h
Vestionline A

"Valjak" pregazio Niš

Ubedljivo izdanje Partizana. Golovima Grbića, Lazovića, Škuletića i auto-golom Đorđevića puleni trenera Marka Nikolića "protutnjali" su južnom prugom i zabeležili još jednu pobedu u okviru Supe lige Srbije (4:1). Jedini pogodak za Radnički postigao je upravo "malerozni" Đorđević.

Udarna igla crno-belih Petar Škuletić u napadu
 

Gosti iz Beograda su pružili neuporedivo bolju partiju u odnosu na premijerni duel sa Voždovcem, pa rezultat nije mogao da izostane. Od samog početka znalo se ko je gazda. Patizan je kontrolisao dešavanja tokom većeg dela susreta, imao spreman odgovor na gol Radničkog i rutinski priveo meč kraju. Čini se, lakše nego što se očekivalo. Za Beograđane je posle nekoliko godina provedenih u inostranstvu zaigrao Nenad Marinković.

Crno-beli su već u prvom napadu realizovali idealnu priliku. Crnogorski centarfor Petar Grbić napravio je dar-mar u šesnaestercu rivala, nanizao dvojicu igrača i pogodio bliži ugao gola domaćih. Lađe "Meraklija" počele su da tonu sredinom prvog poluvremena, kada je Lazović matirao Filipovića. Branko Ilić mu je odlično spustio loptu, izabranici Dragoslava Stepanovića su tražili ofsajd, ali sudija nije imao dilemu (0:2).

Radnički je potom zaigrao angažovanije i agilnije, na sve ili ništa. To je naročito bilo jasno uočljivo početkom drugog poluvremena, kada su se ređale šanse za Nišlije. Juriš iz 64. minuta je urodio plodom. Domaći su izborili prvi korner, posle koga je loptu maestralno zahvatio Vladimir Đorđević i Lukač je bio nemoćan (1:2). Ipak, samo četiri minuta kasnije isti igrač je auto-golom srušio nade domaćina da može do podviga (1:3). A, konačnu potvrdu dao je Petar Škuletić posle greške Petrovića. Adut domaćina traljavo je pokušao da vrati loptu golmanu, što je napadač crno-belih uspeo da preseče i sigurnom egzekucijom postavi konačan rezultat (1:4).

Tokom velikog odmora, zbog prigovora sudijama, trener Partizana Marko Nikolić nije u drugom poluvremenu bio kraj aut linije.

PROČITAJTE TOK MEČA:
90+3. minut - Kraj utakmice.
90+1. minut - Žuti karton Petroviću na debiju za Radnički.
84. minut - Stihijski napadi gostiju. Igrači Radnički deluju kao da su se predali.
78. minut - Izlazi Lazović. U igru je ušao Nenad Marinković, novi-stari vezista crno-belih.

75. minut - GOOOOOL!!! - Kiks Petrovića iskoristio je Petar Škuletić i matirao čuvara mreže domaćih.

68. minut - GOOOOOL!!! - Gol za Partizan. Vulićević je probio po desnoj strani, oštro centrirao i pogodio Đorđevića. Auto-gol igrača koji je četiri minuta raniije postigao pogodak za Nišlije.
64. minut - GOOOOOL!!! - Đorđević pogađa za 1:2. Odlična dijagonala asa domaćih posle prvog kornera bila je neuhvatljiva za golmana Lukača. Radnički je valorizovao inicijativu.
60. minut - Lazović je uputio opasan udarac ka golu Filipovića, ali je bio zamalo neprecizan.
57. minut - Vodi se velika borba na sredini terena. Domaćin je nametnuo visok ritam.
53. minut - Lukač spasio goste. Jovanović je sjajno centrirao a Ljubinković iz neposredne blizine pogodio golmana Partizana.
51. minut - Uz aut liniju tima iz prestonice nema šefa struke Nikolića. Mladi strateg je u poluvremenu kritikovao arbitre, posle čega je isključen. Ipak, to ne smeta njegovim pulenima.
46. minut - Počeo je drugi deo meča. Nije bilo promena u sastavima ekipa.
45+3. minut - Kraj prvog poluvremena.
45+2. minut - Neoprezan start Stankovića nad Punoševcem na 20 metara od gola Lukača koštao ga je žutog kartona. Punoševac nije ozbiljnije ugrozio gol iz slobodnog udarca.
43 minut - Lazović je prošao po desnom boku, tražio Grbića, ali je lopta došla do Ninkovića koji je traljavo šutirao.
40. minut - Veliki hendikep za goste. Volkov je napustio teren zbog povrede. Zamenio ga je Gulan.
34. minut - "Meraklije" se ne predaju. Nišlije žele da se što pre vrate u "život".

28. minut - GOOOOOL!!! Lazović za novi gol Partizana. Igrači Radničkog protestvuju tražeći ofsajd, međutim arbitar je nepokolebljiv. Iskusni centarfor dobio je loptu na tacni i mogao je da bira u koji ugao će da plasira loptu.

26. minut - Već u sledećem napadu najozbiljnija šansa za domaće. Batioha nije iskoristio centaršut Pavlovića i lopta je završila u gol-autu.
24. minut - Stanković je uputio šut ka golu Radničkog, a lopta se odbila do Lazovića koji nije uspeo da je primiri i šansa je otišla u nepovrat.
20. minut - Domaćin juri u kontru. Ćulum dodaje Batiohi, Kolumbijac pada posle starta Brašanca, ali sudija odmahuje rukom.
16. minut - Batioha nije uspeo da iskoristi indolentnost u odbrani crno-belih. Lukač je siguran.
14. minut - Gosti napadaju uglavnom po levoj strani. Lazović je "slomio" čuvara i izborio prvi korner za Partizan.
11. minut - Defanzivac Beograđana Branko Ilić se poigravao u svom šesnaestercu, ali ga je ispravio Vojislav Stanković i otklonio opasnost.
7. minut - "Parni valjak" nema nameru da stane. Ofanzivni igrači gostiju kidišu na gol rivala nesmanjenom žestinom.
 2. minut - GOOOOOL!!!! - Grbić za vođstvo Partizana. Centarfor crno-belih je napravio dar-mar u kaznenom prostoru i matirao golmana Radničkog.
 1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI TIMOVA

RADNIČKI NIŠ: Filipović, Lazarevski, Đorđević, Ljubinković, Pavlović, Ćulum, A. Jovanović, Đuričković, Punoševac, Batioha, Pejčić.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Stanković, B. Ilić, Volkov, Brašanac, Drinčić, Grbić, Ninković, Škuletić, Lazović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online